Check Up On 23/3/20

Boleh tak postpone Kk checkup on coming Monday, kena jumpa dietician regarding my gdm. Hubby & parents tak bagi keluar since because of this virus. Please advise guys. ?

13 Balas

Cuba try call nurse in charge.. Sy baru g check up 19/3 pkl 2pm.. KK pun x bagi ramai2 masuk, ada check suhu and disinfeksi waktu lunch hour 1-2pm..yg ni tmn medan x sure KK lain. Klu bley, pakai mask n bwk hand sanitizer, kurangkan sentuh2 perabot kt sana.. Ni pendapat sy la. Check up tu penting sbb keadaab sy dh msk 33weeks..

Sama laa saya pun awal bulan 4 nati kena check up tapi dgn keadaan yg macam ni takut nak keluar rumah . Suami pun tak dapat nak balik , risau jugak selagi keadaan tak pulih nak keluar2 pun tak berani

saya pon ad checkup dekat kk isnin depan untuk buku pink dgn minum air gula 😅😅 tp saya pergi gak yang penting pki mask dgn hand sanitizer akn bawak pi mana2 untuk jaga2...

Mcm sy kena pergi sbb dah last2 ni pemantauan lebih sikit..nk2 gdm on dc..tapi kalau kwsan sis mmg ad y positive covid tnya nurse dlu..risiko sbnrnya untk ibu hamil mcm kita..

Dorg akan call utk cancel. Sye ade dietcian jugak last 19/3/20 then nurse kk call sehari sebelum tu utk cancel kan ceramah tu. Kalu normal check up still on.

Try call KK. Sy sepatutnya check up 24/3 ni, tapi KK call suruh dtg 1st April sebab covid. Tapi mcm kes kwn sy, KK still proceed check up hari ni.

5y ago

Sama la sis mcm saya. 24 haribulan ni check up dgn misi.. Tapi blm pula kena call. 😐

Sy bru bersalin 4hari. Smlm dh kena gi klinik sbb ank kuning. Prsaan ni mmg Allah je yg tau. Semoga Allah lindungi kami dan semua ibu2 di sini.

Sy pun sepatutnya check up 23/3 ni tapi kk call suruh pergi 6/4 sbb keadaan sekarang x selamat, cuba call kk utk kepastian

Saya pun ada checkup kat kk 23/3 ni, takut pulak nak pegi..😅

Saya jg ada review bsp di kk 25/3 ini. Bingung mau cancel tak.

5y ago

ok.most wc..bnda blh kita elak,kita elak..