Susu badan

Boleh tak nk tahu , klaw 32w ni mmg ade ke susu kuar dari puting? Ataupon tk semua ibu mcmtu. Sy tkde pon mcmtu. Risaw tkde susu badan mcm ank 1st dlu mmg tkdapat nk susu kn sbb, susu kuar setitis titis bila pamm

2 Balas

susu badan sudah terhasil sewaktu usia kandungan kita 16weeks. normal bg ibu hamil yg sudah mempunyai susu badan. dan normal juga bagi ibu hamil yg belom terhasil susu badan. sejurus kelahiran bayi terus bg baby awak directfeeding. kerap bg rangsangan kpd breast awak utk breast awak terima signal utk mengeluarkn susu badan boleh follow ig lactation counselor puan noorfazila or puan nadmasrom byk ilmu tentang penyusuan ibu yg awak boleh dpt

1y ago

sama2 awak. xde la. susu badan kita ada. xde istilah masa awal kelahiran baby susu xde. awak boleh baca penerangan puan noorfazila dkt ig dia. awak follow puan inn shaa allah awak dpt byk ilmu tentang breastfeeding. awak kena bg rangsangan utk keluar kan susu bdn awak. boleh check dr segi lekapan baby semasa baby directfeed.

so far xde. mmg normal Susu badan keluar Lepas melahirkan, Tu pun Lepas 2-3hari baru Ada yg menitis bila Pam, awal2 Pam mmg angin je tp kalau susukan baby, mmg Ada Susu.

1y ago

Okay awak. Terimakasih🥰🥰