Rutin makan harian mommy!

Boleh tak mommies share apa yg korang makan sarapan, tengahari, petang, malam ? Tanak naik berat badan mendadak ..

1 Balas

mcm sy dlu pagi bgun subuh minum air rendaman kurma .. kmudian minum susu utk ibu pregnant dgn biskut atau roti tuk sarapan pg.. ada snack kekacang bila rs lapa dan nk kunyah2 sy makan kekacang.. tghhri ms dh start boleh makan tu makan nasi mcm biasa dgn lauk ada sayur ikan@ayam ikut menu sihat dan piramid makanan....stiap hidangan wajib ada sayur.. bykkn minum air kosong... waktu rs lapar2 kekdg makan buah2an snacking time sy makan kekacang dan buahan kering@halwa beli dr kedai arab..ada aprikot..kiwi kering dan yg lain2... mlm utk dinner kdg2 mkn bihun sup ..atau mi sup... atau nasi... atau bubur nasi..tak tentu..mana selera nak makan dan tringin itu yg sy mkn..mcm sblm tido sy minum susu dgn cicah biskut...kekdg minum susu kurma kotak sblm tdo smbil makan biskut mcmtu je..biasa beli biskut jacob.. ms pregnant byk2 biskut..biskut tu la sy suka nk mkn..asalkan abis husben topup kan 😂✌🏻bila dh brsalin xnk pulak makan beria mcm ms pregnant dlu🤭🤭🤭hehehe