Baby masih selesa dalam perut ni,due hari ni tapi belum bersalin. Doc bg masa 6hari.

Boleh tak makan nenas ? Kalau boleh saya tak nak la induce sbb org ckp sakit. Btw kalau bersalin kat hospital gov lepas bersalin tu suami boleh jaga kita tak ?

6 Balas

Sye masa anak first pun baby masih dalam kandungan doc bgi masa 3 hari mcm tu sbb jalan bukak 3 cm hari Rabu msuk H Khamis tu tgok masih 3cm petang tu pun sama 3cm doc ambik keputusan masukkan belon petang tu utk cepat bagi laluan bukak memang sakit hanya Allah yg tahu🥲dari tgahri hari Khamis tu tk jamah sikit pun makanan mnum air seteguk dua je sbb dahaga lapar nk makan tpi tk boleh nak bgun sampai lah subuh esok tu jumaat nk jugak gi tandas sbb tahan kencing dari petang semalam bgun je Smpai depan pintu tandas belon jatuh ,terus jerit doktor baby da keluar semua kelam kabut Sye nagis2 sbb sakit kan ,sekali nurse dgn doktor dtg terus diorang ckp ibu ini belon bukan baby ,belon jatuh maknanya baby nk keluar terus msuk lb 😅anak first kan jadi tk teringat langsung dgn belon tuh😅😅doc bgi tau nak sahur dulu, sementara tggu tu doc kata Klau nk dtg berak bgi tau 😅 alhamdulillah azan subuh je lahir la anak sulung Sye boy dgn berat 3.41kg 🥲sayu jgk la sbb masa tu pkp.. skrg da masuk 3thun ..dan skrg tgah tggu kelahiran yg kedua plak 19/5 deu bersalin .. doakan moga dipermudahkan Sye dn utk semua mommy's2 yg ingin melahirkan 🤲🏻aminnn🥰

ikut awk. nk mkn xde masalah pun. nk bsalin pun sakit wak..takde yg tak sakit. induce atau tak induce semua sakit. lps bsalin semua urus sndri..nk apa2 mtk tlg nurse.. suami dtg waktu melawat saja.

mcm saye skrang tgh konfius nak pegi ke tak sbb td pagi da pegi ade pembukaan 1-2 cm .. skrang baru rase mcm kram perut cume tak leh nk buat keputusan bile nak pegi 🥲🥲 helpp mamy

hsptl gov suami mmg x leh tmn..x kisah sblm ke slps bersalin..suami just blh dtg waktu melawat je..Klau tmn dlm lb pun x smua hsptl rasanya

boleh la cuba mkn nanas, durian, kiwi, pedas2, telur separuh masak, steamboat half cook, cuba la mcm2 cara senaman hard core sikit. dan lain2