minuman

Boleh tak kopi atau nescafe di minum waktu mengandung

25 Balas

Saya pn suka kopi @nescaffe. Tp kalau nk mnum kopi mmg sy xmkn vit. Tp make sure ambillah kurma 1@3biji haritu gnti vit. Klo bleh tahan mnum kopi sy akan mkn ubt mcmbiasa pg sebelum breakfast. Alhamdulillah kandungan 5bln ni hb ok. Tiap pregnent sy wat cni. Ank ke3 coming soon.

Saya suka kopi... Siang saya tak akan makan iberet... Sbb nurse suruh makan malam jika minum kopi waktu siang.... Nescafe ni tak berani kata sbb kandungan cafe lain dari kopi tapi jangan lebih dari 1 cawan

sya ade ngidam sngt2 nk mnum nescafe..sya bt lh 1 paket necafe 3 in 1 tu...lps mnum nescafe mata xleh tdo brjaga spnjg mlm subuh kul5pgi bru sya nk dpt lelap..smpai skrg xbrni nk sntuh nescafe lgi..

4y ago

yupp..sian bby dlm tu pun x tdo asyk menendang jer...gara2 mumy mnum nescafe

Tak disyorkan sbb nengandungi kafein. Alhamdulillah saya dpt elak sbb sebab bukan penggemar coffee, nescafe semua tu. Lebih utamakan susu tambah2 lg time pregnant

Sy mmg dari bujang minum nescafe or indocafe.. sejak mengandung masa bfast minum secawan kecik je.. hb okey je.. klau hb tak okey better elak la dulu ya huhuhu

Saya minum yg susu anlene latte tu sis.. Tp bukan hbs segelas pn.. Minum skit2 simpan peti ais.. Juz nak bt hilang rasa teringin nak kopi tu jek🤭

Sy ada baca post Dr Imelda Bachin, boleh minum tapi x lebih 150mg sehari. Dalam satu cup. But better avoid lah. Luckily wife xsuka coffee

Tak digalakkan sbb kafein mengganggu penyerapan iron ke dlm bdn..takot hb low. skali skala ok.

petua org tua ckp jangan minum kopi nanti kulit baby gelap ..jangan kejam deh

4y ago

Lagi satu sis..jgn hide nama lain kali yer..fakta panjang berjela² ..tpi identiti tu jgn la hide..happy² je 🤗 sllu fikir positif yerr sis..sy just bagi pendapat je tu..lain org lain cara..tak suka jgn ikut..buat bodoh jer..senang

Kalau bole elakkan sebab menganggu perkembangan janin dlm rahim