Buka buku pink di klinik swasta

Boleh tak kalau buka buku pink kat klinik swasta tapi beranak dekat government? Perlu buka buku pink kat kk dulu ke atau boleh terus buka kat klinik swasta?

4 Balas

Saya dua2 pregnancy bukak buku swasta & bersalin gov. Memang saya tak bukak dekat kk sebab tak banyak masa nak tunggu & ikut timing dia. But make sure buku swasta awak tu complete ada ambik darah, check gula semua tu. Hospital terima je, cuma diorang akan tanya reason tak bukak buku pink tapi takdelah marah / bebel. Unless buku awak tak complete, tu ye kena marah

2y ago

@Atirah takde awak, yang nombor 2 kandungan cuma lambat dari tempoh last period. Lain2 complication takde & saya takde penyakit jugak. Tapi ada sesetengah kes bila patient atau kandungan ada risk & lain2, kena refer pada kk