nak tanya..

boleh tak buat buku pink klu dah lewat 5 mnth pregg.then status blum kawin lgy.. nak pastikn bby dlm keadaan sihat.klu status mcm ni dokumen apa yg nurse nak.need support?

7 Balas

boleh je sis... pregnant anak pertama dulu saya lambat buat surat kawin. bapa saya xdapat datang masa saya nak buat surat kawin msa umo 19thn. bila umur dh 20thn baru dapat buat surat kawin tanpa bapa.. Nurse baik..diorg bagitau kita betapa pentingnya surat kawin dalam perkahwinan kita..apatah lagi kalau sudah ada ank. Stakat ni saya belum jumpa la nurses yg marah2 orang. kalau marah2 pun mungkin yang tu tengah period or pregant 🤭🤭 mood xberapa nak elok..

Sebaik nya daftar la sekarang sis. Apa yg penting sekarang ni kondisi ibu dan bayi dalam kandungan. Biar la status awak kahwin tak kahwin. Nanti daftar bawa ic ye Awak kena kuat semangat tau 🙂

Buleh je dear. Apa stats pun tk pentg. Y pentg buku pink dan kesihatan awk dgn dlm prt . Jgn lambt buat nnti tkut ada prob sush. Bwa ic , bil api/air tmpt tgl je.

P bg ic n cakap nk bt buku. Smua soalan dpa tanya cuba ckap dgn jujur. Betul diorang akan tlg untk kshtan baby n u😘

Boleh sis,bawa ic je,nnt jelas kan dengan klinik dorg akan faham,janji baby dan sis sihat² 😊

Pg je klinik.. xpe diorg akn bkk je abaikan kena mrh kr ape ke janji bby ok.

Ic ibu dan detail yg berkaitan kalau x kawin ckp ja depa x mrh pn