Deman panas

Boleh tak ambik paracetamol msa mgandung? Currently 6wks pregnant. Anyone with exprience?

10 Balas

sy kalau badan rasa nak demam sy x ambik ubat ..sy paksa diri minum air banyak..sambil lap2 badan yg panas..masa makan,saya pilih sup ayam yg panas supaya badan berpeluh.biasa 1@2 hari mmg sy dh ok.. jaga permakanan ..elak diri stress.

Sy mase trimester pertame memag demam memanjang n g klinik memag dpat paracetamol.. Alhamdulillah mkan xde pape tp bile betul2 badan panas baru sy makan..

Sy pernah demam masa preggy 4m , doc bagi paracetemol untuk hilangkan demam , hope membantu 🤗

Bila pregnant panadol paracetamol jer yg boleh ambik.. Ubat lain doc x bg..

Tumpang tanya panadol actifast boleh ke? Selain paracetamol?

5y ago

Sy pernah demam masa preggy 4m , MA kata paracetemol boleh , actifast tak digalakkan

Boleh tapi amik yg kurang dos ye

makan dgn kuantiti yg minimal

Boleh sis

boleh sis

Boleh