First trimester

Boleh tahu pantang larang nak kene jaga masa first trimester ni? Maaf tiada pengalaman. First pregnancy.

1 Balas

• Stay hydrated. Minum air putih / air masak sekurang2nya (2>3 Liters) sehari. • Makan ubat / vitamin / supplement yg doktor bekalkan mengikut arahan & tanpa skip ye. • Kalau dah dapat appoiment utk monthly rutin pregnancy check up, follow je spt di tetapkan. • Pastikan rehat & tidur secukupnya. • Elakkan buat kerja berat atau terlalu lasak.