Scan Vagina

Boleh suggest tak klinik mana ada buat tvs @ scan vagina di kuala lumpur ? saya pregnant anggaran 4w+ so nak scan nak tengok baby ada kat kantung atau tak , pernah ectopic @ mengandung luar rahim ..

3 Balas

Sis jgn risau.. Stiap kndungan xkn terjadi bnda yg sama. Kali ni mana la tau InshaAllah terjadi dgan baik. Baik sis scan biasa je bila dh 7week nt. Skang msih 4week msih kecik mcm kacang..

Tgu cukup 5week, try je gi cek scan perut tu. Kalau tak nmpak, boleh tanya klinik tu kot dorg tahu mana2 ada buat tvs. Slalu nya Sy gi spital je kalau tvs. Tak sure plk.

Klu sis bleeding ni msti luar rahim. Klu ok je xde pendarahan InshaAllah smua nya ok

3y ago

Tak leh tgu bleeding awak ectopic ni. Kalau dah bleeding tu usually dah teruk rasanya. Better tahu awal2 sebelum terjadi apa2 complication dekat mommy. Kadang2 ada jgk yg pregnant and bleeding tapi pregnant normal je. Sbb tu better jgn tgu bleeding ka apa baru nak cari treatment.