Postpartum Hair Loss

Boleh share any tips / product / remedies untuk kurang rambut gugur tak? Boleh untuk jadi rujukan mummies lain juga. Thank you

1 Balas

Actually rambut gugur teruk slps bersalin tu normal sbb hormon estrogen berkurangan slps bersalin. Memang stress tengok rambut di lantai, katil, bilik air. Salah satu nak elakkan stress, gunting rambut pendek. Lepas tu guna syampu dan conditioner sesuai. Saya guna Follow Me, sesuai. bulan ke4 slps bersalin guna follow me, syukur, 3 ke 4 bulan menggunakannya, anak rambut melebat. Dah tak nampak kulit kepala. Tapi kelakarnya, rambut tak sekata. Barber pun faham, rambut tak sekata sbb lps bersalin.