Kulit kepala kering & muka biji2 jerawat

Boleh share tips baby kulit mcm ni? Dah 3 bulan tiba2 naik biji2 ruam, kulit kepala berkuping. Sebelum ni flawless

Kulit kepala kering & muka biji2 jerawat
9 Balas

rajin2 sapu minyak kt kepala baby. biasa sampai umur 6 bulan dia akan beransur hilang sendiri. Kalau ruam kt muka sy rajin sapu losyen johnson yg kaler kuning tu tiap kali lps mandi. Lama2 muka jd licin n dlm masa yg sama kulit anak makin cerah.

5y ago

johnson baby milk + oats. botol warna kuning..tu bagus utk kulit kering

Sapu mnyak . Kdg2 cuci dengan santan bg perap lama sikit . Biasa klsu buat mcm ni daki2 tu akn timbul .. guna sikap rambut baby untuk gosok2 nnti ok lh . Mak sy biasa bt mcm ni lh. Sy sdri pun bt mcm ni juga kt ank

Untuk kepala tu maybe boleh try sejam sebelum mandikan tu letak minyak rambut untuk baby . Masa mandi tu cuci sampai bersih . Saya guna cream joielle atau aloe vera cream tinea

rjin2 letak minyak kt kpala anak lpas mndi. ank sye smpai dh stahun lebih ni hari2 pkai minyak rmbut. rambut pun tumbuh elok je lebat. pkai bby oil je.

Sis bole try dl icare organic oil utk skin baby kepala sampai muka.. mmg kesan baik.. bole try search kat shopee.. utk baby sesuai sgt sbab organic kan

Dulu anak Saya mcm Ni doktor sarankan pakai bedak sejuk yg natural je. Jgn bubu mcm² sbb nanti berparut

Jgn bagi sesiapa cium pipi baby....katanya susu pipi

5y ago

Satu muka kene ruam ni.

Tuam dengan air suam sis lepas menyusu tu.

Guna minyak kelapa dara pon ok. 🥰