berat naik

Boleh share tak sepanjang pregnant berat dah naik berapa kg ? Saya 34 weeks dah. Total 12kg🥲 pastu baru baru ni kena ulang alik g klinik sbb naik seminggu 2kg🥴🥴

15 Balas

Sy dr awal pregnant smp skrg 33 week naik 4.5 kg jer. 2 hari lps timbang turun pulak 1 kg tp sbb berat baby balance dgn week jd x risau sgt. Sy gdm on diet tp nk kata control sgt mkn xde jgk, time nk bt bsp br control cuma bila hujung2 selera tu xde sgt. Hb smua ok last baruni 15.3 pas 2x drop hb…bsp smua pn ok. Baby sihat smua alhamdulillah lah…

sy pun 34 weeks naik 12 kg.. normal la tu kan sbb bukan berat baby je naik.. berat air ketuban, uri, darah kita 50% bertambah, cecair badan pun bertambah, berat susu, lemak naik sikit untk tampung baby..yg x normal kalau naik sikit sgt atau byk sgt smpai 20kg

kena jaga mkn , saya siang smpi pkul 9 mkn pehtu stop dh mkn , then kalau lapo tgh mlm saya minum air then tdo terus huhu , kalau xjaga nnt mcm2 hal nk kena ulang alik klinik leceh so better saya jaga ha gitu

sis...sy naik 18kg sis 😭skrg 35week mnm air gula xde sngkut gdm pon normal kot lgipon berat baby tmbh bdn sy nie cpt naik turun berat tu mkn plk Allah kuat btll time ngandung nie alahan lgsung xde

sy masa 30w berat total naik 12kg hahaha . kne ugut buat bp kalau naik lg . skrg 33w . emm makin naik jee . tak bole tahan lapar . tak mkn masuk angin . jd mkn jelaa tp berpada .

dah hujung2 mmg nafsu makan mnjadi2 sis 🤭 sy bkk buku 53 skrg 33we 63kg. hritu je naik sekilo. pastu kawl makn + sy pulak dh ada gdm on diet lg la kena kawal makn 😑

Sama la kita..2minggu skali kena pi KK.minum air gula dekat 3kali.kk bagi naik 200gm je..saya pun naik tak reti nak control makan macam mana😂😅

samalah kita sis.. sy pon 34w skrg naik dekat 12 kilo dh, awl ii dulu x de selera skrg dh ade selera gitula..janji baby sihat

Samalah 34week berat naik 2kg seminggu, dah cuba kawal tapi tak terkawal. Makin kuat pula nafsu makan🤦‍♂️

34 week dh naik 15kg..mkn biasa2 je..kena g kk check BP biweekly..kaki bengkak..misi takut kena pre eclampsia..