diabetes masa hamil

Boleh share tak pengalaman ibu2 yang ada diabetes masa hamil? I need motivation right now?

1 Balas

saya gdm on diet masa pregnant thn lepas. kena jaga makan, makan nasi suku2 separuh, kurangkan makan minum manis . amalkan air barli tanpa gula , air lemon panas, kacang bendi, epal hijau, boleh turunkan kadar gula dlm darah. nanti lepas bersalin, anak pun kena cucuk dan ambil bacaan bsp utk tentukan sama ada anak ada ke x kencing manis. anak sy alhamdulillah xde. lepas bersalin 6 minggu kena minum air gula lg sekali, dan sy bebas dr kencing manis. kencing manis masa pregnant ni normal sis. just enjoy the pregnant journey. yg penting jaga makan.

4y ago

Tq awakkkk share 😘