nak tanya , pencuci muka apa ya yang ibu mengandung boleh pakai?

boleh share tak jenama pencuci muka apa yang korang tau sesuai untuk ibu mengandung?

16 Balas

Kena baca satu per satu ingredient. Boleh refer chemical list yang perlu dielakkan ni. To be frank, saya waktu pregnant memang tinggal terus skincare sebab tak rajin nak mencari. Kena baca satu2. 😅 Lepas bersalin, itu pun anak dah setahun lebih baru saya rajin mencari sebab saya breastfeeding mom. Waktu ni dah rajin nak baca satu2. Hehe

5mo ago

Sama. Sy pun tinggal semua skincare🤣

cek nama produk dlm website CosDNA dia kasi list semua ingredients yg bahaya dan tak bahaya. Saya syorkan produk Dear Klairs mmg sesuai utk org kulit sensitif dan ibu mengandung

i gune mamas choice. lama tahan sbb skin x bt hal lps2 kahwin dan pregnant ni. kdg pakai kdg tak..so dh berbulan x habis2.

Ada Baca. Pencuci muka wardah selamat untuk ibu hamil dan menyusu tapi kena cari kt Google sebab dh lupa yang mana 1.

Cetaphil…jenama ln xpasti cuma kena makesure xde bahan yg berbahaya utk ibu hamil

Saya pakai etude house soonjung 5.5 Ok je Kadang2 pakai brand senka

saya pakai jicama cleanser. brand local the pastels shop

saya pakai yg aiken rice water , warna biru

saya time pregnant tinggal segala skincare 🤣

5mo ago

sama🤣

saya pkai cetaphils yang gentle cleanser