Susu

Boleh share susu ape yg korang sesuai minum time pregnant ni? N suggestkan sekali sbb belom lg beli susu kehamilan

71 Balas

Sy minum susu kambing calla milk , ada dua perisa caremel dan coklat hazelnut , memang tak ada bau hamis , dari anak first sy minum sampai sekarang anak no 2 , Alhamdulillah bukan minum sesaja , tapi ada khasiat dia , anak first lahir tak cukup bulan tapi Alhamdulillah tak pernah kene demam atau sakit apa , boleh try la sangat recomended

sy xminom susu pregnancy sebab kandungan gula slalunya tggi.. mnom susu dutch lady le susu kurma yg jual kat luar pon ok.. selebihnya sy makan acid folic doktor bagi dan vitamin c.. pastu jaga pemakanan jelah makan makanan yg berkhasiat.. alhamdulillah ni anak kedua dah xpenah ada masalah hb low ke ape ke.. alhamdulillah..

Anmum Materna kalau boleh telan la. InsyaaAllah baca selawat sblm minum minta doa supaya anak sihat & pndai. Kalau doktor bg ubat merah zincofer tu kene minum sekali dgn air jus apa2 janji jgn susu.. Jarakkan 4 jam slps mkn ubat merah tu kalau nk minum susu.. Kalau dpt susu kambing lagi okay..

sy minum susu anmum dulu sb ingat nak try susu kambing tapi xboleh masuk langsung sb sy baca susu kambing boleh elak baby dapat jaundice bila lahir nanti..lepas bersalin baru jumpa susu kambing yg sedap n tak hamis..rasa berries je..so skrg sy consume susu kambing mymila as a milk boaster

Kalau nak elak risiko GDM. Susu segar dan supplement dah cukup. Susu formula utk ibu mengandung tinggi kandungan gula. Risiko tinggi utk baby besar/ ibu kena GDM.

Saya minum susu rizqi mamadil perisa vanila sedap rasa mcm aiscream, alhmdllh baby lahir kulit bersih je, dan ibu sihat dari sebarang penyakit ketika mgandung.

3y ago

Maaf sis lambat sgt ni sy reply, baru perasan msg ni, sy amalkan susu rizqi ni sblum hamil lgi, then bile dah hamil sy minum je mcm biase, alhmdllh kndungan sihat

Mula2 pregnant sy minum anmum..tapi makin lama rasa macam x kena selera dah..so sy minum susu HL je..ada yg suggest susu skim tapi sy x cuba lagi

Sy beli susu ntok org mengandung tak habis2 pon. Sekrang minum dutch lady low fat beli kat mydin je sbb dietitician sarankan yg tu sbb ada gdm.

Saya minum Similac & Farm Fresh Kurma. Itu je boleh masuk tekak. Start minum pun after 20 weeks. Bfr that tekak tak suka minum susu. 😭😭

Susu anmum. Saya minum susu anmum dari awal kehamilan smpii hari nk brsalin alhamdulillah xde mslh Hb low.😍 bby pon sihat comel je. Hihih