Trauma bersalin

Boleh share pengalaman ibu2 trauma bersalin? Ada ke yg trauma sampai anak sorang je tak tambah2?. Saya slalu baca yg trauma last2 anak dh masuk 4 5 orang dah 😂 Saya masuk 21 hari berpantang cakap dengan suami kalau dia nak anak lagi kahwin la lain 😅 tak sanggup dah 🤣🤣 tapi memang dari sblom kahwin saya cakap dh tknak anak atau sorang je. Tapi bila bincang suami nk at least ada sorang lelaki... Tapi yg lahir perempuan, bersyukur la alhamdulillah.. Lepas saya cakap camtu suami kata tkpe la cancel plan 😂 mungkin dia pon penat hri2 balik kerja tkleh tido malam anak meragam tiap 1 - 2 jam.. Saya plak perasaan tknk tambah tu makin kuat sebab kena seluk 4 hari dalam wad.. Last2 emergency czer walaupon dh 5cm🤣 adoi trauma.. Doktor lelaki plak tu.. Next time kalau tiba2 terbuka hati nk beranak memang ke swasta la.. 😅 Ipar duai kata time sakit tk pikir malu.. Ntah la , saya time sakit pon masih malu 😅

10 Balas

sy sekarang ngah berpantang,mmg dh fobia nk tambah sbb czer kn..