Ruam

Boleh share cream apa yg sesuai untuk ruam mcm ni? Tq..

Ruam
49 Balas

Anak sy kene cmni... Sy hanya bg aqua cream.. sbb dia waterbase cream.. melembapkan.. alhamdulillah.. okay lepas tu anaj sy sejenis xley panas so aqua ni sy pakai smp la dia usia 6bulan bru benti.. sgt2 selamat.. tp jgn tebal sapunya.. sapu senipis2 nya la..

sis try sudocream.. cari kat farmasi. anak sya pkai cream tu smpai skrg takde masalah ruam. dia boleh pkai utk ruam pampers juga.. selalu apply. even tkde ruam pun boleh apply sebab dia prevent juga sis..

Pureen pure cornstarch talc..Saya pakai bedak pureen skin protectant powder sbb susah cari masa tu.. as long as ade cornstarch should be ok.. after mandi, lap/dab kering kawasan pelipat, then sapukan bedak

Baik g klnk rujuk nsht dktr. Dulu ank sulung pnh kne. Try mcm2 ptua & ubat beli kat farmasi btmbh teruk. Last2 g klnk. Ade sesetengah ramuan dlm ubt ank mmg x boleh kne tu yg tmbh teruk

Anak saya kalau kena ruam, saya pakaikan joielle baby cream. alhamdullilah esoknya terus okay. Saya just share , tapi kalau tak berani try, jangan try sbb kulit masing2 lain☺️

Saya guna krim youbaby... ruam, gatal bby.. alhamdulilah.. semua cepat sembuh.. sejak lahir sampai umur bby nak 1 tahun ni.. saya masih pakai krim ni..

Sy biase kalau anak naik ruam melecet luka kene gigit nyamuk sy sapukan dgn cream herbal shaklee..alhamdulillah rasi ngn dorang..siap buat mcm losyen lg..hihi

Vaseline terlalu berminyak x sesuai. Ank puan ni mcm ank sy mild ekzima, letak ubat yg betul mcm soducream or nivea tin biru lps mandi lama2 hilang

4y ago

Maaf mencelah.Sudocream yg utk nappy tu ke puan? Atau ada yg jenis lain ye

Sis kena lap kering2 lepas mandi. Kalau boleh time susu sis pakai dia bib. Supaya susu tak melimpah ke leher and sapu sudocream nipis2

Alaaa cianya dia comel sangat sampai merah leher. Saya sapu minyak johnsons, minyak tweecy, overall ok tak melarat kulit baby pun mulus. 😄

4y ago

Vaseline terlalu berminyak x sesuai. Ank puan ni mcm ank sy mild ekzima, letak ubat yg betul mcm soducream or nivea tin biru lps mandi lama2 hilang