bleeding at 11week

Boleh sesiapa share.. Pagi tadi saya start bleeding dalam pukul 11.15am. 12.30 saya dah kat emergency jumpa Dr.. Dr scan baby normal.. placenta fluid normal. Check takde bukaan. Dr cakap normal 1st trimester kadang2 ada bleeding. Dr takde bagi apa2 ubat.. Tapi sampai sekarang 7.30pm sy masih ada bleeding. Sy risau miscarriage. Bila patut sy concern and pegi klinik semula. Apa perlu sy buat atau makan untuk stop bleeding? 😭

6 Balas

saya pun penh bleeding. kndungn ank 1 hgga 3 x pnh pun. kali ni kndungn ank no 4 masa mula2 tahu mngndung tiba2 bleeding. pjlnn ke hspitl boleh kira 4 pad mdnight yg sy pkai. alhmdulillh bby xde pape. dktr nasihtkan sy byk brehat & kurangkn buat kerja rumh serta x boleh bdiri lame. tempoh darah keluar dlm 2 mggu baru stop. alhmdulillh skrg baby 23week aktif sgt.

4y ago

sy dua Kali kena chk bawah.. last2 Makin teruk bleeding n gugur

sis kalau bleeding, jika doktor bgtau takde apa2 dan normal...tapi tak bg ubat dan ada lagi bleeding tu, sis balik rumah buat air tawar sbg ubt sendiri utk anak kuat. Sy amalkan.. alhamdulillah 3 kali bleeding within 6months ni tak lebih dr 3 hari terus stop. Baca ayat hud ayat 44. Doa utk hentikan pendarahan.

4y ago

ooo. ok sis. terima kasih ya

Saya pernah bleeding n doktor gh xbg apa2 ubat.. saya pergi ke swasta dpt suntikan.. n dpt ubat.. tp dah tertulis, saya gugur juga..Harap kandungan sis dlm keadaan baik dan sihat

bed rest sis, in shaa Allah tade apa. doa yang baik2 yee, kalau rasa tak sedap hati or makin teruk pergi jee hospital balik.

Doc ada bgi ubt kuat kn rahim tak sis.,? Duphaston doc ada bgi x.??

bleeding or spotting? jarang bleeding doc tak bagi ubat..