Demam nak mkn ubat ape yg boleh reda demam

Boleh saya tanya?? Saya hamil 3 bulan skrng saya demam boleh ke saya makan ubat panadol/paracetamol???

1 Balas

kalau demam boleh makan paracetamol tapi make sure ada tulis sesuai untuk ibu hamil dan menyusukan baby..tp paling bagus better g klnik dptkn rawatan nnti doc bg ubt yg sesuai utk kita yg hamil..sbb xsmua ubt kita blh mkn ketika hamil..serta berapa dos sesuai utk kita yg hamil utk makan paracetamol sbb dia ada 50mg , 250mg dan 500mg jadi kita tak tahu mana dos doc akan suggestkn sesuai utk kita pregnant jika kita main makan je tanpa nasihat doktor terlebih dahulu.....mcm sy dlu..doc dkt kk kata kalau nk makan paracetamol hanya yg hsptl dan kk kluarkn shj.. mcm lain2 nm panadol + panadol actifast doc xbg amik..mg puan cpt sembuh..Aamiin