Air kelapa

Boleh saya tahu air kelapa bolehh effect keguguran ke trimester pertama ? Saya tak tahu ??? bantuu sayaaaaa

32 Balas

Depend sis..ada org bdn dia ok...xde mslh ms awl.kehamilan minum..ada tu mebi rahim lemah..tu leh jd mcmtu.. pape pn sis jg dri bebaik ea..mcm sy dlu ms 3rd trismeter br minum..ms.awl2 dlu tringin juge..mil dgn mak kata klu nk leh rs sesudu kcik je..last2 sy xminum...nk2 pestime preggy n ank sulung lg la sy try beware..mne yg org tua2 kata x ok...sy tryla tahan smpai msuk 3rd trismeter br la dpt rs n minum secawan.. 😅😅✌

4y ago

Ohh hahah okk. Goodluck sis and congratulations ♥️ btw thankk you ye

Tgk bdn sis..sy start preg ank ptma hgga ke4..minum air klpa je sbb somi rajin p ambi buah kat tpt kja lgpun dia tkut sy kna kencing kotor.. syukur semua ank sihat..yg herannya sy preg yg ke5 dan ke7..lgsg takde minum air klpa,boleh2 pula gugur ms kandungan 17w..

4y ago

Uishhhhh sedihnyaaaa. Tak apa lah. Mungkin ada hikmah semuanyaaa. Terima kasih yeee and to be strong mom

Kalo y ori mgkin x bole tok trmstr 1... kalo dh cmpur xpe rse ny... mcm dh ltk air kosong ke ais ke... aiskrim ke.... y sesuai mnum ori pnye mse trimstr 3... sbb sng nk berslin... tp xthu la org tua2 y ckp

Rasanya tak.. Keguguran mgkin dsebabkan faktor lain..sy msa trimester pertama blh dkatakan kerap minum air klapa.. Alhamdulillah ok.. Skrg kndungan dh msuk 24w.

Sumenya in moderation. So Kalau nak minum, minum la. Body Setiap orang tak sama. Tp kalau isau, Baik jangan minum langsung. Nanti pape jadi dah menyesal plak

Ta dak ap laa. Sy minum daqi kandungan awal lgi.. Insyaallah ta dak apa.. Pikir yg elok2.. Air kelapa nih bgus. Untuk tambah air ketuban.. Kulit bby halus ja

4y ago

Sya skrg dh 35weeks..skli beli 4biji..air ketuban sblm ni scan smua ok..cuma tk pasti bole ke minum stiap ari

saya masa tri 1 minum jugak air kelapa.. malah kerap😁 tapi saya campur dengan ais krim.. 7 bulan ke atas makin kerap saye minum.. skang dah 35w🥰

Sy dari trimester pertama minum air kelapa fresh.. Alhamdulillah ok.. Skang dah 37w.. Masih lagi minum air kelapa. Sy amalkan dari anak no 1 lagi.

Bergantung pd badan masing2. Tapi elakkan kalau boleh. Sbb air kelapa ni lebih kurang mcm air tebu dan nenas. Kalau dah 7 bulan lebih boleh minum

My mom cakap air kelapa yang fresh tu untuk trimester 1st tak berapa elok sebab takut dia cuci. Kalau 3rd trimester elok minum untuk senang bersalin

4y ago

Wahhh okayyyy. Thankkk youuu 🌸🤲🏻