Food for 22week

Boleh makan cempedak goreng Tak hamil 22minggu?#bantusharing #ingintahu

6 Balas

sesetengah kate ta boley ..tp mase sy tgh sarat dan tunggu hari nk bsalin je ..sy rase nak makan sgt dan husband pon buat kan .. sy takot jgk ..tp husband ckp jgn pk yg bkan2...insyallah ta ad ap ..tp sy cume makan 2 ke 3 ulas je...sbb takot jgk kan..kalo ad efek ap2 pada baby ..

Boleh. Ikut badan jugak. Kalau was2 try mkn sikit dulu, kalau bdn boleh terima bru mkn bnyk. Sy mkn ok Alhamdulillah 😊

Ikut badan. Dan makan jangan banyak. Saya pon haritu makan jugak, tapi 3 ketul je buat lepas rasa craving tu

sy bru makan..tp cempedak fresh...terus sakit...rupanya sy bru tau bdn sy xbleh terima...angin

Bukan tak boleh makan. Boleh je tapi berpada2. Cempedak tu angin je.

sy slalu mkn..takat ni alhamdulillah ok..