maggi

boleh ke ye awal pregnant makan maggi yee. .tringin sngd. .maggi cup

43 Balas

Boleh.. sy mengandung teringin sangat makan megi laksa tp ditahan tahan sbb risau tak bagus utk kandungan.. petangnya husband beli megi laksa, katanya tiba2 teringin makan😂 esoknya baru kita masak.. betapa nikmatnya dpt makan, lepas tu dah tak mengidam dah.. tapi sy campurkan sayur2 hijau, telur & daging ayam.. at least dpt nutrient 😁

Aritu sy xlalu makan nasi..sy mkn maggie je...lgpun sy gdm kna jaga makan.bila doktot tanya makan apa sy gtau mkn meggie...doktor xdak gtau apapun..pakar pemaknan pun xde gtau apa..cuma dia suruh lebihkn sayur je dlm maggie tu..pStu letak lauk2 skit...

Sy pun teringin sgt nk mkn megi cup perisa tomyam dr 1st trimester lg tp husband xbg, sbb xelok tuk bby katanya.. Mommies kat sni smua ckp ok je klu 1 cup.. Nnt jap g nk g beli lah.. Hehehe husband pun xde dia keje.. 😜

makan la sikit..tp jgn hari2 pulak.sy time teringin, masak sebungkus kongsi dgn husband, sy mkn 2 sudu je, pastu duk jauh2 dari husband, ikotkan teringin semangkuk bleh habis, tp sian kat bby, sabar byk2 je...kikikiki...

Makan jak... lebihkan sayur... sebulan sekali ok dah tu... tapi jgn magie yg pedas2 mcm samyang korea.. magie pedas giler.. sebab pedas tu pedas x bole bawa bincang 🤣. Mcm sy makan mee goreng sedap

Boleh. Saya makan tak selalu pun bila teringin je. Baru ni pergi beli samyang cabonara sebab teringin tapi ambil yang tak pedas lah mcm cabonara atau cheese.Hehe

Boleh je sis..tapi sy sarankn rebus dulu maggi tuh lepas tuh tos kan air then bru msk..sbb lilin kan..then better letak half je perencah dia..

Actually x boleh... Takut baby nanti x OK. I pown mengidam Sgt jugak Maggi.. Tapi x makan. Lepas tengok apa effect kat baby dekat YouTube

masa sy tiap mggu skli hadap 2 bungkus😂😂 . tp 7mggu nk buat buku hb low . terus tak mkn . tp sbln skli tu ada la . sllu takde dah

Makan jer tp jgn slalu..maggie x bagus sgt kan..tp sy dlu masa prgnt anak no2 suka mkn maggie😅..masak kurangkan rncah dia jer