Kalau 22 minggu boleh minum air kelapa tak? tapi yg fresh

Boleh ke? Sebab ade kata boleh ada tak so confused😅

12 Balas

Saya 10 minggu dah minum air kelapa fresh. 13w 6 hari,dah makan buah nenas madu 🙈 Tapi saya tak berani nak suggest kat org lain. Sebab lain org lain tubuh badan mereka. Dari pregy anak sulung saya mmg tak ada pantang ape². Air gas pun minum,sekadar nak merasa. Tapi Alhamdulillah,tak ada ape² masalah. Kalau sis rasa was² nak cuba,baik elakkan lah ye 🤗

Boleh je. Air kelapa banyak khasiat dia. Saya dari 1st trimester dah minum. Skrg dah 3rd. Yg fresh lagi bagus sebab takde gula tambahan

boleh. air kelapa banyak khasiat. sy minum dari weeks 5. fresh dari buah kelapa tanpa tambah gula atau apa2. air tebu ja jangan minum

depends pada badan setiap org jgak..ada yg xleh..ada yg boleh..sy pun alhamdulillah start mula2 preggy pn dah minum air kelapa..

saya mse first pregnant dulu suka minum air kelapa.. sekarang baru nak pregnant 2nd baby saya nak minum air kelapa jugakk

sy sejak dapat tau pregnant sy dah amallan minum air kelapa.. sbb tu je dpt masuk tekak😂 baby keluar pun bersih aje..

Boleh. Saya dari awal trimester sampai dah nak beranak dah ni dok minum kelapa fresh. Jangan minum yang tambah gula ya

sya mulai minum masuk week ke 28. lps minum , balik2 nak kencing smpi jernih air kencing jadinya.. 😂

Boleh kalau badan takde alahan kelapa

dari awl mngandung mnum je. okey je