minyak kapak

Boleh ke sapu minyak kapak atau minyak angin kat perut ? Perut hari nih problem la sakit perut . Tak tahan sapu minyak kapak . Ada kesan apa2 tak pada kandungan .

12 Balas

Sis.. boleh try natural balm mcm brand Puers baby Comfy baby balm atau brand Buds. Saya kalau perut x selesa atau kalau heartburn saya guna balm comfy baby tu. Dah check dgn doctor saya.. okay katanya. Boleh guna.. boleh beli dari shoppee atau lazada. Ramai dah jual balm tu.. agent dia pun ramai. Harap membantu

4y ago

Tqq . Saya cuba cari nanti

Biasa la sakit perut waktu pregnant.. dgn angin nya, dgn lambat hadam nya.. sy tahan je dr awal pregnant smpai skrg tk pernah sapu minyak angin kt bahagian perut.. paling teruk mase awal trimester.. sanggup muntah 3 4 kali sbb nk clear kan perut.. lps muntah, makan.. terpaksa la, nk buat mcm mna lg 😅

Ta ada pape...baby kte too dilindungi dgn bape byk lapisan perot...ta ada pape...in sha allah...g laa tgk video org beranak operate...bpe byk lapisan yg kne belah..n bby kte ad kantung yg mlindungi die..byk kn mbace.. sis...😍😍

Klu boleh elakkan sapu minyak panas bahagian perut sis...bahaya...sebab ada certain minyak boleh serap dalam kulit...so bahaya utk baby,,,

Sy sapu myk yu yee cap limau..alhamdulillah ok je..lpas sapu terus keluar angin atas bwah🤣myk tu pun d srankan sapu kt bby..😀

Sya tk sapu apa2,minum air suam je nanti dh buang angin ok balik.😊

Kalau kat belakang boleh. Kat perut better jangan 😁

sy sapu minyak yg x panas sahaja..yg pns x sapu

Cuba spu myk kt bhgian betis..urut2 skit kt stu

Sbaiknya elakkan spu minyak angin pd perut..