Perut rasa sebu, boleh ke sapu minyak cap kapak ☹️

Mohon share pendapat dan pengalaman. Saya dah 3month pregnant, perut suka sangat sebu dan tak selesa. Saya kerap sapu minyak cap kapak nak bagi selesa. Tapi dalam masa yang sama, saya risau boleh membahayakan kandungan. 😣

4 Balas

Saya boleh kata hari2 letak YL peppermint dkt ulu hati, tp setitik je la, nk tido xbole, rs senak perut

2y ago

Sama sis. Saya pun letak yl papermint baru la lega

dulu pon sy mcm tu. tp sy tahan je sis. takde makan ubat apa pun sbb risau bby

Jgn sapu area perut ya. Klu rse pedih ulu hati, blh mkn gaviscon tp jgn kerap

2y ago

Minyak angin ada certain bahan yg x sesuai utk ibu mengandung. Klu nk sapu pun kt area dada shj.

Lepasni jgn sapu lagi ye sis🥰

2y ago

Kat situ boleh saya pon ada sapu kat dada jgk masa trimester 1/2 haritu. Tapi tak sapu perut la. Kat dada tu sapu bagi dia rasa sejuk baru dpt tidur dgn lena🥰