gastrik trimester prtama

boleh ke puasa kalau kena gastrik trimester prtama ni? risau keadaan baby dah lah baru nk masuk 5w.. tapi bila dtg lapar tu aduhhh

1 Balas

puasa masa mengandung bukan kira boleh ke tak boleh. masih jatuh hukum wajib. cuma dibenarkan berbuka kalau beri mudarat pada diri atau risaukan baby. masih wajib niat puasa melainkan disarankan doktor untuk tidak puasa lansung sebab kesihatan. kalau pukul 8am pun dah tak larat, berbuka lah. takde masalah. cuba dulu sahur dgn secukupnya

6mo ago

betul2, setuju.. tq🥰