Greentea selamat ke untk minum

Boleh ke minum greentea mase hamil ? Teringin pulak , baca dkt google kata ade baik buruknye kalau minum tapi boleh ambil dlm kuantiti yg sikit dan tk kerap . Ape pdgn ibu2 yerrr .. Sy firstime pregnant , tktau sgt

1 Balas

Boleh sis. Green tea mengandungi kafein tapi berbeza dengan kopi, kandungan kafein dia lebih rendah. Kalau sis dah ngidam, minum dalam 200mg sahaja dalam sehari. Dalam 2 cawan. Sis monitor sugar level juga, kalau tetiba rasa spike tinggi, stop lah kejap green tea.