Minum air kelapa?

Boleh ke minum air kelapa pada peringkat awal kandungan iaitu dalam 2 ke 3 bulan? Apakah kesan ye jika kerap minum?

12 Balas

betul tu, kalau boleh elakkan minum semasa kandungan masih baru. sebab air kelapa ini bersifat penawar, boleh neutralize bendasing dlm badan & sifat tajam ini boleh menyingkir janin yg baru terbentuk & masih lemah. tp terpulang kpd sistem ketahanan badan masing2. dr juga x galakkan minum air kelapa bersama ubat-ubatan tertentu. tetapi kalau masuk trimester ke3 atau dekat2 nak bersalin boleh amalkan minum air kelapa tapi jgn berlebihan

mcm sy dlu awal2 pregnant mnum bdn xserasi muntah balik...bile da 4bulan bru mnum balik bru oke...lgpun tgk kt apps ni bhg makanan katenye air kelapa bgus utk pregnant elak jangkitan kncing kotor...apepun tgok bdn msing2...

ikut badan masing2 . ada yg boleh ada yg xboleh . kalau sy 22 ank semua boleh minum dari 4bulan .. kalau awal2 sangat xberanii😅

Better not sbb xtau ktahanan rahim kte camne..kalau dah biase pregnant n sblum nie okey je minum xde msalah ape2 bleh teruskan

kalau puan boleh elakkan, better elakkan. kalau teringin sangat, minum sikit je. sbb kite tak tahu kekuatan kite mcm mana kan

ikut bdn sis..kl ok mnum je tp jgn byk&slalu mnum ye...kl sy xblh mnum awal cz lgs kram prt..sy sllu mnum lps 7bln keats..

macam sy boleh ja minum.. dan mmg febret.. ikut bdn masing2 jgk rasanya.. klau teringin sgt try sikit dlu..

air kelape ni mmbntu utk tgktkn jumlah air ketumban bg yg kurg n sdia ade...bln 3 bole da mnum..

Sy xda masalah mnum awal2 pregnant sb teringin sgt. Kalau x berani cuba minum sikit2 day by day

Air kelapa lah bagus sis 🤗❤️ Lagi kalau makan isi dia .