Minum kelapa usia kandungan 2 bulN

Bole ke minum air kelapa pada kandungan usia lbh kurg 2bulan

10 Balas

xtau la….ikut badan gak tu……..jgn ikut sgt org yg kata dia ok je minum air kelapa dari awal mngandung………….. Badan kita x sama…….Klu x yakin…takut….jgn minum…..nanti lah baru minum……saya pun x minum lagi…….tunggu 8 bulan cmtu la kot……In Sha Allah

Saya minum je dari 1st trimester lagi. Ok je sampai skrg. Baby pun ok. Tapi perpada lah sekali minum tu secawan dah cukup dan bukan hari hari. Setakat nak minum teringin sekali sekala. Unless kalau ada kencing manis tu kena consult dietician dulu boleh tak nak minum.

Boleh je, janji berkhasiat. Tp kawal lah portion, minum berpada. Kalau lepas minum badan rasa lain macam, then elakkan air kelapa terus. Minyak kelapa dara lg lah no proven benefits utk ibu mengandung yg kononnya permudahkan bersalin.

ikut tuan punya badan jugak , for me awal awal elekkan sbb kalau minum mesti sakit perut terus tak nak minum sebab pernah gugur , now dah t2 boleh lahhh kalau nak amalkan sbb dah kuat sikit rahim .

Selalu tak digalakkan minum air kelapa waktu awal usia..seeloknya minum masa baby tu dah 7 or 8 bulan, lagi elok minum minyak kelapa

boleh je. tapi tak terlalu digalakkan sebab ada sesetengah ibu mengandung sensitive sikit awal trimester ni

sy minum je n x taw pon x leh minum..sbb mak pon x de tegur..siap tunjuk lg..hahaha

sya dri awl mngdung mmng dh minum air kelapa....alhamdulillah okey x dew msalah

Boleh kalau tak ada alahan kpd air kelapa. Try dulu sikit

better tunggu 7bulan keatas