Pening kepala early pregnancy

Boleh ke makan panadol kalau sakit kepala sgt? Sy tnya Dr, Dr kata ok je. Cuma tu la, risauuu. Ibu2 yg lain mcm mana? N ada tips ke nak hilangkan angin badan? Sejak preg badan sy byk angin. Kdg muntah xkluar, angin je banyakkkk sgttt keluar time muntah. Muntah angin

6 Balas

Boleh je mkn panadol / paracetamol 2biji setiap 6jam utk ibu hamil, insyaAllah takkan bahayakan baby. Utk elakkan masuk angin mmg kena makan on time, klu lewat mkn mmg akan rasa pening dan mual. Sy pun sama mcm tu. Klu pening sy akan minum air limau utk hilang kan rasa pening tu Alhamdulillah ok.

Makan ,makan dan makan itu ja ubat kepada rasa pening,nk muntah klau saya la.. masa preg pertama tak tau lagi, preg kedua ni alhamdulilah x pernah lgi muntah2 sbb tau dah cara atasi tu mcmna 🤭

sy pon kerap sakit kepala.. mmg slalu ambik panadol. .xde jln lain nk redakan... kalau tak rasa xselesa berat je kepala

boleh je mkn panadol. tak ada masalah..

Panadol/paracetamol boleh makan xde masalah

paracetamol boleh makan. elakkan NSAIDS.

1y ago

Ubat tahan sakit yg tidak mngandungi steroid