IKAN PARI

Boleh ke makan ikan pari masa mengandung ?

11 Balas

Entah ehh... Tak bernah tau pulak Akk.. Akk ni anak dah nak masuk 5 (insyaallah),mmang dari dulu suka ikan pari... Masak asam pedas or goreng sambal or bakar cecah sambal or bakar masak pecel... Alhamdulillah tak de pape lah wat masa ni.. Tapi kalau awak takut... Makanlah sikit buat rasa2..☺️

5y ago

Makan boleh.. Asalkan berpada.. Jgn melantak 🤗 Janji tidak lebih daripada 1 atau 2 hidangan ikan atau kerang yang  mengandungi merkuri rendah setiap minggu.

Sy mkn je ikan pari bakar, seko mkn sorg🤣🤣🤣, msa to bru 10 week...bberapa ary lepas to temujanji untk scan baby...alhamdulullah doc. kata baby sihat je

5y ago

Mmg sedap kna dgn harga, skali mkn hbis mlayan duit...suami layan je lh sbb isteri dh nk...bajet gaji ne nk kucing plk, nk bodek suami mintk blnjakan lagi🤣🤣🤣....x sbarnya tggu dia gaji

Tk boleh. Yg sy elakkan makan ikan pari ikan kembung ikan meckeral ikan2 yg tinggi merkuri. Leh search google.. Ikan keli pon sy elakkan.

5y ago

BETUL...

Tak pernah pulak saya mkn ikan pari time pregnant. Sbb nk mkn apa2 yg agak tak terbiasa bg saya makan tu saya tanya dulu my MIL

Ikan pari xboleh mkan..ikan tuna pom sama..sy mkn ikan selayang dan ikan kembung je slalu..

5y ago

Ye sy kdg2 je mkn ikan kembung..sy bnyk mkn ikan slayang goreng je..sb ikan goreng je sy bleh mkn spnjang hamil,jnis kuah2 kurang

Better jgn org pari tajam... kwn sy mkn week 3 gugur...

5y ago

Ada org tak beri kesan.. Pd yg alah memang kajian pun ckp mkanan tu mengandungi benda trtentu tak sihat pd janin.

Saya makan okay je dah 37w dah pon skrg.

X Boleh.. Tak sihat utk kandungan.

Entahla,sy makan je...

Kalau x alergik.. boleh ja..💕