Nak check pregnancy

Boleh ke kalau check prenancy test sebelum period datang?#pleasehelp

17 Balas

boleh check tp syg la pregnancy test tu hehe slalunya results akan negatif sbb terlalu awal test .. even beli test kit yg mahal sekalipun mcm xberkesa dia sgt sbb prnh cuba mmg rugi duit .. test yg murah jugak la yg berkesan 😂 tp kna lepaskan tarikh period dlu la .. contoh bulan ni lewat seminggu or 2 minggu dari period yg dijangka .. in shaa Allah klu lekat dia akan naik double strip .. tp ada stgh org mcm sya yg second baby ni lebih sebulan xperiod bru check .. sbb 1 sya mmg period xregular .. second pulak baby tu lambat lekat so waktu subur sya mcm dia lajak sikit dari carta kesuburan yg kita blajar dlu 🤭

2y ago

hahahaha...saya pun awak dlu sis..hahaha...terpaling rajin beli upt kalau lambat period..last2 kena scam esok dia baru period..haha 🤣

saya lah tu hehe,check before period sbb keluar dot spot warna mcm nk start period coklat2 gitu,awalnya ingt period tapi sebb macam awal seminggu,pelik jugak sbb awal sngt,then saje beli test yg murah tu kt farmasi,tgk2 double line pekat. terus pergi kk(Salah kk actually)utk confirmkan, dah 4weeks ikut date period lepas. Then call kk yg sepatutnya tu dia suruh dtg bukak buku time 7w,dah nampak kantung..saya tak scan swasta sbb tak terpikir pun hahaha,Dr ckp biasa anak 1st ni excited nk scan tapi sya tak scan pun hihi

2y ago

bagusnya lahai... 😂 jimat upt cmtu sis . 🤣🤣🤣 sy period lambat sikit 2 3 hari..trus beli upt..last2 beli yg terpaling murah kat watsons tu pula naik double line ..bygkan laaaa lepas naik double line tu .xpuas hati p beli yg dari murah sampai ke mahal ya .hahahah dua2 naik...

boleh je sis, sy dulu test upt seminggu sebelum period sebab nak sangat mengandung..sekali negatif, pastu tunggu pun tunggu period..xdatang², sy test balik selepas 2minggu naik terang double line upt..kalo kes anak ke2 plak, sy memang dah rasa pelik sebab simptom dia macam mengandung sulung, keluar keputihan macam nak period tp xperiod..sy test pada tarikh sepatutnya period, alhamdulilah dapat double line.

boleh je. cuma awak xboleh letak harapan tinggi ja incase lepas awak test tetiba period dtg. sy test je upt sebelom delay period masa 2nd pregnancy. sy test sbb susu badan drop teruk sgt wktu tu. xde tanda lain cm breast skit, loya2, etc. mmg naik double line. lepas delay period sy test lg utk kepastian mmg confirm double line. skrg tengah dlm pantang 26hari

2y ago

boleh cuba check awak☺️

boleh, saya masa tu due period lagi semingu tapi xsabar nk tau. kebetulan test pregnancy takde, sy guna je test opk (test kesuburan tu). sy test naik tanda subur 2 line. bsok bsok bsoknya pn sama. sy pn pelik la nape asyik subur je byk hari. da lepas 3-4hari sy test guna pregnancy kit pulak. alhamdulillah mmg pregnant rupanye.

Nasib la sis.. sy pernah cek dulu saja² main strip sbb masa tu plan nk p bercuti aktiviti lasak.. tp cek negatif. Elok blk cuti smp terlentang kat lata, period sy delay.. cek pastu positif.. 2 minggu sblm period tu sy cek.. nasib la sbnrnya

blh je..sya pun 3 hri sblm priod..suka2 je cek opk ..ttba opk positif..try cek upt double line.. tpi samar2 lgi...lpas dah delay priod bru buat upt smula ..alhamdulillah mmg prgnant ..anak dah nak msuk sthun dah thun ni😄😄

bley.. tp rsult dye unreliable.. klu negative, awak mgkin bley positive nant.. dkt sni rmi yg rsult negative (hcg hormon low) tp lme2 ble repeat test selang bpe hri jd positive

boleh wak.. saya buat test 10/1 , tarikh sepatutnya saya period ialah 14/1 hehe Alhamdulillah sekarang da 6w6d .. semoga ada rezeki untuk awak

2y ago

wahh...semoga dipermudahkan semuanya..😍

Hi, boleh je. Pakai UPT yang ada high sensitivity. Saya test 4 hari sebelum period guna clearblue. Dapat accurate result.