Naik Kan Hb

Boleh ke if makan pati gulsan delima dengan ubat iberet folic? Maksudnya pagi consume pati delima, malam plak makan iberet folic? #bantusharing

15 Balas

Tak pasti, tp sy cuba cara mcm ni juga sbb HB makin menurun. Tgh tggu next check up lg seminggu je utk tau result mcm mana. Ca pati delima tu sy larutkan sesudu dlm secawan air, klu minum pati tu saja manis sgt

sy mkan iberet jugak.. telan dgn air pati delima tu, sy bt air sbb pekat sgt., setakat ni hb sy naik byk , dlm msa smggu hb sy dr 10.8 naik 15.7 .. nurse tekejut mkan apa byk sgt naik🤣

3y ago

sy ltak 2sudu.. tp dlm msa sama sy byk mkan jambu batu, buah naga & susu kurma.. sbb tu kot naik byk

Saya mmg amalkan mkn prenatal vitamins minum dgn pati delima tu satu sudu campur air setengah cawan. Alhamdulillah hb cantik slalu

Sy amalkan susu kambing NAJEEHAH ,Alhamdulillah setakat nie hb sy masih 13.9 dan sy makan ubat yg hosptal bekalkan☺️☺️

Saya xpasti pasal pati gulsan tuu sebab xpernah Cuba.Saya cuma amalkan iberet waktu malam minum dengan air fresh oren

Makan kerang,sayur bayam,buah jambu dan daging InshaAllah hb cantik jee..saya masa pregnant hb xpernah rendah

sy mkn ubat ni.nurse dkat klinik bg.HB sy dari 10 naik 13 lpas mkn ubat ni.alhamdulillah serasi dgn sy.

Sy da tak telan pati delima tu rasa nk muntah lagi2 nk dkt bersalin.. Minum air masak je

boleh cuba OMB buah juga utk naikan HB ketika hamil www.wasap.my/60129876070/nufiya

saya pon amalkan pati delima ni .. alhamdulillah Hb cantikk je .. 12ke atas ..