ibu

boleh ke ibu pantang bersalin 26 hari makan kek harjadi..hehe

17 Balas

Tpulang kat diri masing2 sis.... Sy follow doctor2 sbnr dkt fb... Dorg ckp gaya hidup org dlu dgn skrg xsama..org dlu keje byk kluarkan peluh... Org skrg duduk dpn pc.. Lepas tu pasal bpantang ni... Dia ckp xguna pantang 40hari beria... Lepas tu bedal makan mcm2.. Sbb dok craving itu ini... Spatutnya kita sntiasa makan makanan bkhasiat

Untung org yg pntg mak tolong jagakan, sy dri start mengndung spai dh dpt anak, mak sy asyik muntah je, pastu pantang sya pun tk brpa nak jge, mak sy cuma boleh masakan satu lauk je setiap hari.. Doakan mak sy sihat mommy semua.. Hri rabu nanti mak sy nak masuk operate di hospital #23haripantang #firstimemom #firstbabygirl

4y ago

Terima kasih blue angel

Saya pantang hari ke 30 , balik dri jpn buat surat beranak mak ajak ngeteh , sy order air milo je pstu tk tahan sgt tgok roti canai , mak saya kata bole je makan tp jgn bnyk . Saya bedal smpai 2 keping🤣🤣. So , depends pada diri sndiri if nk rasa bole jamah sikit . If nk ikot pntang org dlu2 , tahan la sampai 44 hari .

4y ago

Roti canai blh je mkn.. huhu..

Rasa tak boleh sis..kalau mak sy jenis straight...malam pn x bole mkn nasi...mkn nasi last pkol 6 ptg..malam makan biskut cicah milo...masing2 pnye mak kot..cuba tanya mak awk...tp kalau nak cuba bole je sesuap ...

4y ago

Mak sy pn tk bg,pntang brsalin ny mkn nsi putih dgn ikan goreng je,tk bley tmbh2 air pn sama,itu mak sy😂

Makan menu berpantang je sis. At least 30hari nak makan kek harijadi byk mana pun boleh. Dugaan semasa berpantang ni biasalah, macam2 teringin nak makan lebih dahsyat dari org mengidam.

Makan je mcm biase. Elakkan makan makanan yang awak dah mmg alergic even sebelum berpantang. Tapi seeloknya mkn la yang berkhasiat. Untuk cptkn luka sembuh.

Pakar pemakanan ad bgtau sy telur boleh mkn.. sbb telur ad proten dan slh satu dari mknan yg produce susu bdn..

Mcm mk mrtue sy kate boleh makan.. Skdar merasa.. Brgantung pd bdnlah.. Kek kn ad telur.. Klau bdn rse ok xpe..

Ada telur..takut gatal nnt..tapi klalau luka awak dah ok boleh la mkn untuk hilangkan kempunan..

Tak boleh. Ada telur, takut gatal. Sabar sikit je sis. Lepas 44 hari boleh makan dah.

1y ago

kalau kek coklet boleh x sis?