Vaksin covid

Boleh ke ibu hamil amik vaksin covid??

12 Balas

Sy staff hospital. Sy ambil vaksin pfizer masa kandungan 16 minggu memandangkan sy high risk twin pregnancy dan bekerja di wad. Pekerjaan sy mendedahkan sy kepada risiko COVID. Alhamdulillah sekarang kandungan sudah 7 bulan & membesar dgn baik. Ibu mengandung mempunyai imuniti yg lemah dari orang biasa. Baru-baru ni rakan sekerja beberapa orang positif COVID, rakan sekerja yg mengandung juga terjangkit. Alhamdulillah sy terhindar. Memikirkan semua risiko & baik buruk vaksin. Sy ambil keputusan untuk vaksin. Apa2 pun terpulang kepada ibu. Vaksin pfizer selamat untuk kandungan 14-33 minggu.

3y ago

Salam puan. Saya nk tnya.. vaksin pfizer untuk 2nd dosed tp kandungan bru 8mnggu .. boleh ke? Sbb saya dh dpt 1st dose, masa tu tk thu tngh pregnant.. jd confuse nk hold dlu atau boleh vaksin.. sbb skrg dkt tv kata tk kesah tentang usia kandungan