makanan

Boleh ke di awal kehamilan makan ketam? Lama dah mengidam nk mkn. Arini mak masak pula. Minta pencerahan. Thanks

15 Balas

Kenapa xboleh....rasa nya ok je,,jnji mkn berpada" 😁 sbb nye makanan laut nii byk jugk khasiat dye,,tpi klo trlebih" nty dye jdi racun☺️ tu yg nurse gitau lahh.. jnji masak dgn sempurna...

saya awal hamil mmg mngidam mkan ketam . mkan pulak mmg tkde nk pada2 dah . slagi ada . slagi tu la saya hadap . 😅 mujur la tkde ppe jd .

4y ago

Alhamdulillah sis tade pape .. sy x makan pun ketam. Just amik kuah je. Gatal2 terus badan .. allahu sabar jela

Boleh sis.. saya pun awal mengandung ada makan ketam, tapi saya makan berpada pada. Stakat nak hilangkan rasa mengidam tu.

Seafood tu actually xbpa bgus mkn.. Bkn xblh mkn Tpi dlm kuantiti yg skit.. N lg 1 kna make sure btl2 masak

sy da makan sbb xtau makan kene berpada2.. nasib baik xde pape.. now mmg da xsentuh langsung la😁

4y ago

Sllu makan sblm ni alhamdulillah elok tade gatal2. Takpela demi baby ni saya control wlpn jauh di sudut hati nak. Fav tu. Huhu

Kenapa xbole makan ketam?? Xtau pon.. Sy bru lepas makan.. Takut sy ni.. Harap2 xde papela..

4y ago

Kalau awak bole baca ada seorang tu share nape wanita hamil x bole mkn ketam. Awak akan tahu .. Insya Allah awak dan kandungan tade pape . Lgpn awak tatau kan

Mkn la dgn penuh sift positif.. Pki tkde ap2.. Mkn pon tok bby jgk..

Mcm sy awal hari tu makan ketam.. Tapi jgn makan banyak la

saya makan je sis... smlm br masak gulai ketam

Saya makan je dh ngidam sgt. 12 week