Bolehkah saya matikan ketam nipah untuk di masak

Asalamualaikum..saya keliru sama ada boleh atau x.saya matikan ketam nipah yg masih hidup untuk dimasak..sb dah lama saya teringin nak makan ketam ne.semalam suami ikut kawan dia pegi tangkap ketam.suami xtangkap lh.cuma ikut.boleh bg pencerahan

1 Balas

wslm, bgi sya blh je...tp klau sis rasa takot2 lgi, mskkn ketam tuh dlm peti ais beku kn dye dlu..dh npk ketam xbgerak blh lh msk.. sya buat mcm tu

4y ago

Terima kasih atas pencerahan.saya dh pun masukkan dlm freezer..