Makan ketam

Hi mummy’s, saya pregnant 21weeks lepastu saya ngidam nk mkn ketam masak lemak kuning , ada yang kata takleh mkn ketam time pregnant betul ke ? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

3 Balas

boleh jer sis mkn ketam..sedap plak tu mmng fav..yg pnting masak dgn smpurna ketam tu..klo alergik blh la minta saranan doctor trlbih dhulu

Selagi awak tak alergik dengan ketam, awak boleh makan. Yang penting fully-cooked 😊 Macam saya ketam tu favorite. Saya makan waktu pregnant.

8mo ago

Yeke ? Takut nk mkn sebab org kata takleh mkn ketam time pregnant..dlm ni pun ada takleh mkn ketam untuk ibu ngandung

saya pun dulu mengidam ketam masa early pregnancy…knp tkleh makan ketam ya?? hahaha sy smpai skrg makan ketam sbb sy pencinta ketam 🤣

8mo ago

awk kalau teringin makan je. jgn mkn byk2 maybe try makan dalam portion sikit…klau awk takut awk makan ketam yg masak dkt rumah jgn beli dkt kedai makan huhuhu