Pancut dalam ketika hamil cukup 37minggu keatas

Boleh ke buat hubungan intim dan suami pancut air mani kedalam rahim ketika usia kandungan dah cukup 37 minggu ke atas ? Ada kesan2 yg baik atau yg buruk ke terhadap bayi dalam kandungan dan ibu mengandung ? #advicepls #pleasehelp #ingintahu

13 Balas

pengalaman saya asal kendungan masuk 2 bln sa terus bersama MCM hari2 biasa cuma jgn la lasak sangat . sehingga kandungan masuk 37w 2d sa bersama malam tu esok pagi bersalin jam9:37 pagi ..itu tips yg sa guna 3 org ank saya klu boleh rajin2 bersama klu SD hampir bersalin.

bole . sy dri 34w pancut dlam . tp tulahhhhh perut terus mgeras + sakit smpai pukul 3 pagi . bru elok . terus trauma 🤣 skrg dah 36w . nk pancut dlm terpkir2 kesakitan perut mgeras tu hahah

1y ago

sama la sis😭pernah bersama lepas subuh, next day tu smpai petang rasa cam nak runtuh vagina + rahim😅

Saya dari 13w smpai skarang 28 w ada bersama & mmg lepas dalam. Sebab kesian suami nnti nak pantang lamaa. Apa2 ikut badan. Ada org awal kandungan kalau lepas dalam mmbuatkan false contraction

baby awak duduk dlm air ketuban. selagi air ketuban awak xpecah baby awak selamat je. air mani suami boleh jadi natural induce utk cpt kn bukaan

boleh jeh sis, saya bersama suam masa 37w4d pancut dalam . esoknya saya dah ada tand bersalin, alhamdulillah 37w6d saya dah bersalin 😁

Boleh je.Saya 36 minggu 3 hari bersama suami & pancut dalam.Esok tu terus ada contraction yang kuat & bersalin terus 🫣

1y ago

Kannn seronok macam tuu

boleh .amat d galakkan tuk brsm dgn husben pd trismeter terakhir bg memudahkan proses kelahiran..mg dpmudahkan segalanya amiin

36w keatas dh boleh pancut dalam, bagus untuk cepatkan proses bersalin. Ada rezeki terus rasa contraction & bersalin

Better elakkan. Sbb mana tau lepas tu awak beranak, kesian nurse or doc yg sambut tu.. sperm tu masih melekat lgi.

1y ago

Sebenarnya lagi bagus suami pancut dalam waktu dah sarat macam tu, sebab sperm suami adalah natural inducer untuk cepatkan bukaan.. Thats why doc akan sarankan untuk kerap bersama masa last2 trimester ni.. doc ngan nurse tu tak heran pun kalau sperm still melekat kat laluan tu, diorg pikir nak selamatkan baby dgn ibu je..

Lagi bagus buang dalam diwaktu kehamilan. Untuk mempercepatkan bukaan untuk bersalin...