Bersama dgn suami

Boleh ke bersama dgn suami waktu hamil.. Dan pe kesannya ya jika bersama

12 Balas

Klu sis rujuk mana2 article n google supposed seks ketika hamil xde masalah. Cuma bagi ibu2 hamil yg kondisi rahim lemah & uri di bawah, better elakkan dulu. Kesannya slps seks tu cuma sdikit cramp, ada yg xde kesan apa2 pun,, mgkin depend pd individu.. Klu sis nk cuba2, kne slow2 dulu..

Kalau boleh, bersama suami selepas trimester pertama. Trimester pertama kadang kadang banyak masalah sikit. Saya ada pendarahan lepas bersama suami masa trimester pertama. Lepas tu kena makan ubat kuatkan rahim. Kena berhati hati ya.

2y ago

Saiz 50 sen, kadang2 lebih atau kurang sikit. Spotting sikit sikit pun tak normal, jumpa doktor untuk scan dan dapatkan ubat.

boleh je awak ,asalkan tak kasar2 nanty boleh mnyebabkan faraj kita luka. macam saya keluar brown spotting pegi hospital check sebab faraj luka nasib baik baby okey je .

Boleh je nak bersama. Tp untuk 1st trimester better slow2 je or elakkan dulu lah. Tkut ada bleeding je nanti. Nnti rahim & bby dah kuat skit, ok je 😊

saya pernah bersama masa pregnant.. alhamdulillah takda apa apa.. cuma jgn kasar la... slow slow je... huhuhu..

boleh dan jgn ganas2 , sy dr 1st trimester smpai ketiga , manja2 je ,jgn bg kandungan terkejut2 hehee

bole sja ..sy dri trmstr prtma alhamdulillah ok ja baby smpai skng trmstr kedua ni aktif ja baby 🤭

Boleh je kalau takde ape2 masalah, jangan ganas2

2y ago

Skrg prosedur slyg macam mana ye? Masih kena tggu lama tak utk dapat katil?

boleh dan sgt membantu bila dah trimester ke 3

bole tp kalau ade bleeding,stop ok