Buai

Boleh ke baby umur 3 bulan start gunakan buai?

23 Balas

Alas bantal bagi baby selesa dan buai slow. Pastikan bawah buai ade bantal atau tilam untuk elakkan kemungkinan jatuh sbgai langkah jaga2

3bln bole tp paling slow...masa sy beli buai...dorg tanya siap2 baby umo brp...sbb awal2 tak digalakkan...takot gegar otak...

Boleh jaa. Bby sy lepas pntang buh buai dh. Tp tu laa. Susah sikit nk jalan merata.. Tidur hotel pon kena bawak buai. Hahaa

2 minggu da masuk buai .. lena betul . Mmg nak biase kn buai . Senang kat rumah pgsuh . Senang nak buat keje

Bole sis..tapi kalu bole jangan amal ka..sebab kalau jalan jau..susa sikit...dia mencari buaian..

4y ago

Btol anak sy dlu bg tdo bawah je...sng brjalan...kalau pegi rumah sedare mare pinjam lapik toto saja bg dia baring tdo...

Boleh sis.. Tp masa tdo mlm baby dh lena tu sis angkt ltk katil supaya baby x terbiasa dgn buai

Klu kmi pusat baby dh jtuh,ble dh naik buai. .tp kmi xguna buai letrik lh. .

sy ank 2 bln dh msuk buai.tp mlm bwa tido kt sebelah.sng nk tgk n bg susu

Boleh je, Tak Ada masalah tapi kalau boleh ajar tidur bawah lagi elok

Boleh je. Ada banyak jenis buai. Make sure selamat untuk baby okayy