Bersalin czer

Boleh ibu2 share penjagaan parut czer. Hari keberapa ibu mandi..? Hari keberapa boleh berurut bersauna semua tu?

2 Balas

Alhamdulillah... Dh 2kali czer...nie pon tgh pantang czer yg ke3... Cth hari isnin pg czer... Hari selasa dh mndi... Tp mandi tu tutup perot dgn plastik sampah yg besar warna hitam tu... Mmg dr anak 1st buat mcm tu....sauna pon saya buat... Dlm pantang bila dh blek ke rumah... Pg2 bgun biasa akan minum air masak sedikit... Lepas tu sauna, kemudian mandi.. Lepas tu baru cuci & keringkan tmpt czer... Then relax... InsyaAllah xde ape2... Nie baru 27.12.2021 czer anak ke3...

2y ago

Tak berapa tahu bila boleh sauna dan tangas, tapi bgantung pada luka masing masing. Ada yg luka tu x membengkak garis nya. Ada yg sedikit merah di hujung nya. Paling penting jgn berlama lama dlm sauna. Jika ingin melakukannya. Di sarankan bawah 10minit dan guna level 4 ke bawah utk sauna versi baru. Keringkan tmpt luka selalu dan alert jika ada lelehan

Saya takde jaga pape pun cuma time berjalan saya ampu je perut saya. Berurut dan bersauna pun tak sempat buat lagi memandang musim covid skrg ni