perut mengeras

boleh bgtau tak perut mengeras rasa mcm mana, kdg2x confuse . tapi takda tanda or sakit sgt just kerap mgeras ja. hari ni saya dah 37w 6d.

1 Balas

hai mommy. tak tau nk explain perut mengeras tu mcm mana tp kn mmg bila kene tu tau la mmg perut tgh mengeras. dah 37weeks ni biasanya dh boleh rasa braxton hicks atau mungkin jugak takkan rasa. semoga dipermudah urusan mommy ye

2y ago

hari tuh saya kena tahan wad, misi tanya ada mgeras tak ,saya ckp takda, padahal dia check mmg ada. tuh yg mcm confuse. mgeras yg mcm mana nak tau tanda beranak, kalau kata keluar darah or ketuban senang sikit nak alert.