cara nak hilangkan batuk

Boleh bagi suggestion tak mcm mana nak hilangkan batuk dan selesma . Haritu dah pergi klinik kena bagi ubat , Takut nak makan ubat sangat sebabb pregnant 8minggu . Takut effect pada baby . Ada sesiapa tau mcm mana nak sembuhkan dengan cara lain? . Tak larat dah 2minggu batuk selesma 😂

2 Balas

biasanya dktr mmg akn bg ubt yg ibu hamil blh mkn..sa preggy dlu pun prnh mkn ubt selesema msa 2nd trimester & antibiotic utk sakit prt msa 9weeks..syukur xda pa2 effect kat baby..myb sis blh cnfirmkn blik dgn dktor sama ada ubt tu slmat ka x utk ibu hamil..tp klu sis msih tkut nk mkn ubt, byk mnum air suam & rehat sckupnya ya..smoga cpt smbuh & bby sihat

3y ago

Ouhh terima kasih ❤

kalau saya selsema saya pergi farmasi bli ubat.. tpi saya minta ubat selsema untuk ibu mengandung.. Alhamdulillah mkn sbjik dh lega.. ubat batuk saya minta kt kk.. batuk lega 2-3 hri slps hbs ubat batuk