Baby Start Makan

Hi. Boleh bagi idea and cara cara nak bagi baby first food tak. Tak lama lagi baby nak masok 6 bulan. Bagaimana cara2 penyediaan bubur nasi. Bila boleh makan puri buah atau sayur. Brapa kali baby makan sehari. Bila makan. Makanan boleh tahan brapa lama kalai letak freezer. Boleh share tak?

2 Balas

bubur nasi boleh masak mcm biasa cuma lebihkan air tgk da elok masak boleh blend sblm baby boleh makan...amalkan 4 hari pertama bubur kosong...tanpa sebarang tambahan makanan...baby boleh makan 2-3 kali sehari bergntung pd baby..boleh wasap sy pn www.wasap.my/60129876070/izzlyfood

Puan boleh search group happy baby foods malaysia kat fb. Sana banyak info pasal pemakanan anak😊