Assalamualaikum, maaf nak tanya. Saya pregnant 37week .Boleh ke kalau saya minum ubat batuk

boleh ambil ubat batuk tak?

2 Balas

Masa sy 35w batuk dah 3 hari, pergi KK, doc bagi ubat batuk benadryl. Doc aware sy pregnant, doc cakap boleh minum ubat batuk cuma doc kurangkan dos shj. Sehari sy boleh amik 10ml ubat batuk shj, tak boleh lebih. Lepas habis sebotol ubat tu, alhamdulillah batuk terus hilang. Seeloknya awak pergi KK jumpa doc mintak ubat, jangan beli ubat sebarangan dari farmasi.

Waalaikumsalam. Boleh tapi depends ubat batuk apa. Kena dapatkan ubat batuk yang diberi doktor dan pastikan doktor tahu anda hamil.