Anak tak bole letak

Bole tolong ajar sye mcm mne nk letak anak yg dh tidur tanpa sedarkan dia... Sye dh buat mcm kt fb tu, letak masa anak separa sedar sblm tidur tu then tgn letak atas badan dan kepala dia..sye buat dan anak saya terus celik dan tak tidur . Anak sye kuat mengempeng mungkin sbb sye suri rumah je jd dia fully bf... To sush jgk kalau asyik nak melekat aje tak boleh tinggal langsung.. nak mandi pun kena tunggu dia tidur baru dpt mandi.. nk tidurkan dia lama plk tu... Tak ngempeng tak nak tidur... Merengek menangis tak berhenti sampai la dia dpt nenen mak dia ni.. Bila dh tertidur kt pangku,nk letak atas tilam pun jd 1 hal jgk..elok dh nyenyak ,slow2 angkat nak letak kt tilam skli letak eh celikkk + merengekkkkk Huwaaaa tolonggg🥴

18 Balas

anak kecik mmg mcmni..xboleh nak elak..semua bayi perangai macam ni..kena sabar dan pujuk smpai dia tido..samala anak saya, kena pujuk bru tido..pujuk pon lama pulak tu ..hal rumah dan memasak semua saya tolak tepi sebab saya bru anak first ..biaqla org nak kata saya malas masak ke apeke..diorg xtau betapa susahnya nak tidokan anak.