Coffee & pregnancy

Bole tak minum coffee in early pregnancy?

4 Balas

kalau blh elakkn.. dia blh sbbkn hb low..maybe certain org pregnant kata blh diri dia blh ok je minum takde effect..tp bdn kita dan diri kita sebaliknya.stiap bdn effect nya berbeza...ada ok tiada mslh lepas minum..ada yg lepas minum jd mslh pd diri dan kandungan..mg smuanya baik2 shj dan mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

Boleh tp jgn slalu..caffeine ganggu pnyerapan iron juga tkut nti HB u tak cantik..sy spnjang pregnancy tak mnum teh/coffee anything yg ada caffeine, HB 12-13 smpai bersalin

Klau boleh elakkan. Pi klo nk mnum jga. Mnum je shri secawan. Spjg I preg mmg mnum je coffe. Sbb mmg coffe lover. Rasa migraine lak xmnum.. Hahaa

Boleh tp jgn byk. Refer post Dr. Imelda Balchin