Persediaan Susu badan

Bole shre X ibu2... APA psediaan awl utk mndapatkn susu bdn meriah...skrg sy baru 25w1d... Mna tahu ada ibu2 DL ni tahu tips Dan bole kongsi...

1 Balas

1) setkan minda awk nk susukan anak sampai umur berapa. 2) belajar tentang ilmu penyusuan. once dah ada ilmu penyusuan awk akn menyusu kan anak tanpa ada masalah dan xkn memerlukan milk booster and supplement sepanjang menyusukan anak sampai wean off nanti. boleh cari lactation counselor yg bertauliah. and boleh follow themilknest, nyusoo.official,nadmasrom dkt ig. 3)belajar cara uruskan stress. sbb bila stress susu akan cepat drop. nak menyusu kan anak kena happy, baru susu bdn meriah. 4) kena tau yg lps bersalin, ada fasa bby blues yg semua mom akan lalui. fasa yg mana baby xnak tido mlm, rasa x seronok breastfeed baby, emosi up and down, rasa x dihargai, rasa semua org x faham kita termasuk husband, fasa bergaduh dgn husband hari2 sbb rasa dia plg x memahami kita, anak xnak latch, anak nak mengempeng sepanjang malam, fasa kena pegi kk hari2 check kuning kalau bby prolong jaundice, anak kena tgl nicu and sebagainya. masa ni, kalau awk x reti urus kan emosi, stress burn out, susu akan mula drop lama2 nanti. 5) kena tau jenis pil perancang yg kacau hormon and penghasilan susu ibu. 6) plg penting masa menyusu nanti, kena jaga demand and supply. xde demand dari baby atau pump maka penghasilan susu akan mula slow day by day.

1y ago

boleh jugak buat urutan lancar susu. sama ada nak hired cl atau mak bidan tolong urut kan atau boleh mintak tolong husband buat kan urutan lancar susu. boleh google cara2 dia.